Preview

Theory and practice of meat processing

Advanced search

Search


Order results by:     
 
Issue Title
 
Vol 2, No 3 (2017) RESEARCH METHODOLOGY OF SUS SCROFA TISSUE EXTRACTS PROTEIN-PEPTIDE COMPONENTS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Ekaterina R.. Vasilevskaya, Elena A. Kotenkova, Ekaterina A. Lukinova, Evgenia A. Kalinova
"... with subsequent calculation by the Kalckar formula; the biuret reaction by the Kingsley-Weichselbaum method ..."
 
Vol 1, No 2 (2016) THE INFLUENCE OF AUTOLYSIS ON THE PROTEIN-PEPTIDE PROFILE OF Bos taurus AND Sus scrofa HEART AND AORTA TISSUES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
I. M. Chernukha, L. V. Fedulova, E. A. Kotenkova, S. S. Shishkin, L. I. Kovalyov
"... В статье представлены результаты изучения влияния автолитических процессов на белково-пептидный ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) COMPARATIVE DYNAMICS OF PROTEIN DESTRUCTION IN CANNED FOODS IN SAUCE AT DIFFERENT THERMAL TREATMENT REGIMES AND SUBSEQUENT STORAGE Abstract  PDF (Eng)  similar documents
V. B. Krylova, T. V. Gustova
"... свидетельствует о глубине деструкции белковой и пептидной фракции азота. Показано, что накопление амино-амиачного ..."
 
Vol 2, No 3 (2017) THE USE OF TOOLS DENSITOMETRY IN THE QUANTITATIVE COMPUTATIONS OF PROTEIN FRACTIONS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Natalia L. Vostrikova
"... При исследовании протеомных профилей белков, многие ученые останавливаются на этапе получения ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) BIOINFORMATICS — INSTRUMENT INTERPRETATION PROTEOMIC PROFILES OF MEAT PROTEIN Abstract  PDF (Eng)  similar documents
N. L. Vostrikova, I. M. Chernukha
"... биохимических изменений, таких как изменения термоустойчивых и видоспецифичных белков, способных стать ..."
 
Vol 2, No 4 (2017) AN INFLUENCE OF SPONTANEOUS MICROFLORA OF FERMENTED HORSEMEAT PRODUCTS ON THE FORMATION OF BIOLOGICALLY ACTIVE PEPTIDES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
I. M. Chernukha, I. N. Nikonov, N. G. Mashentseva, D. L. Klabukova, D. A. Afanasev, L. I. Kovalyov, L. А. Ilina
"... прогнозирования белкового и пептидного состава готового продукта, в т.ч. с целью получения биологически активных ..."
 
Vol 2, No 3 (2017) ANTIMICROBIAL SUBSTANCES: AN ALTERNATIVE APPROACH TO THE EXTENSION OF SHELF LIFE Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Ekaterina A. Lukinova, Elena A. Kotenkova, Alexander N. Makarenko
"... тканях свиней и крупного рогатого скота, включая их молекулярную массу и белков-предшественников (при ..."
 
Vol 1, No 1 (2016) STUDY OF SODIUM, POTASSIUM, AND CALCIUM SALTS INFLUENCE ON PROTEIN STABILITY BY DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY Abstract  PDF (Eng)  similar documents
E. K. Tunieva, I. Dederer
"... Аннотация Изучение стабильности белков в зависимости от различных технологических факторов ..."
 
Vol 1, No 3 (2016) ASPECTS OF THE DESTRUCTIVE CHANGES IN THE MAIN NUTRIENTS OF CANNED MEAT IN PIECES «STEWED BEEF OF THE TOP GRADE» UNDER THE NON-NORMATIVE TEMPERATURE AND HUMIDITY CONDITIONS OF STORAGE Abstract  PDF (Eng)  similar documents
V. B. Krylova, T. V. Gustova
"... поперечные трещины носят множественный характер, количество мелкозернистой белковой массы возросло ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) STUDY ON THE BIOLOGICAL VALUE OF PROTEINS WITH HYPOTENSIVE PROPERTIES FROM AIR-DRIED BEEF Abstract  PDF (Eng)  similar documents
O. A. Kovaleva, C. M. Zdrabova
"... говядины на степень гидратации и растворимости белков. Рассмотрены процессы гидролиза белковых макромолекул ..."
 
Vol 1, No 2 (2016) REDOX POTENTIAL AND DYNAMICS OF PROTEIN AND FAT DESTRUCTION DURING STORAGE OF CANNED MEAT IN PIECES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
V. B. Krylova
"... взаимосвязи с  процессами деструкции белков и  жиров консервов при их хранении фрагментарны и  не ..."
 
Vol 3, No 3 (2018) METHODOLOGICAL ASPECTS OF IDENTIFICATION OF TISSUE-SPECIFIC PROTEINS AND PEPTIDES FORMING THE CORRECTIVE PROPERTIES OF INNOVATIVE MEAT PRODUCTS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Natal’ya L. Vostrikova, Irina M. Chernukha, Daniil V. Khvostov
"... материалов, используемых на всех этапах производства продукции. Это и новые технологии производства белковых ..."
 
Vol 1, No 3 (2016) INFLUENCE OF DIFFERENT FOOD ADDITIVES AND INGREDIENTS ON THE TECHNOLOGICAL CHARACTERISTICS OF ANIMAL PROTEINS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
N. A. Drozdova, V. V. Nasonova
"... коллагенсодержащих белков. Рассмотрены особенности строения коллагена, зависимость температуры денатурации от ..."
 
Vol 3, No 4 (2018) THE INFLUENCE OF BIOACTIVE SUBSTANCES ISOLATED FROM PORCINE AORTA ON THE SERUM FATTY ACID COMPOSITION OF HYPERLIPIDEMIC RATS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Irina M. Chernukha, Liliya V. Fedulova, Elena A. Kotenkova
"... ультрафильтрат (НМУФ, Мм<5 кДа) и среднемолекулярный ультрафильтрат (СМУФ, Мм 5–30 кДа) экстракта аорты свиней. У ..."
 
Vol 3, No 3 (2018) INFLUENCE OF APPROACHES TO ISOLATION OF ANIMAL BIOACTIVE SUBSTANCES ON ANTIMICROBIAL ACTION Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Ekaterina A. Lukinova, Elena A. Kotenkova, Ekaterina K. Polischuk
"... минимизации потерь их биологической активности в соответствии со строением белково-пептидных молекул. На ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) PROTEOMICS IN MEAT SCIENCE — CURRENT STATUS AND FUTURE PERSPECTIVE Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Galia Zamaratskaia, Shengjie  Li
"... Целью протеомики является идентификация всех белков, их биологической активности ..."
 
Vol 3, No 4 (2018) APPLICATION OF PROTEOMIC TOOLS: THE AUTOLYTIC CHANGES OF PORK MUSCULAR TISSUE Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Irina M. Chernukha, Anastasiya G. Akhremko
"... белков и  выявление продуктов посмертной деградации белковых молекул, делают их хорошими кандидатами ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) THE STUDY OF THE INFLUENCE OF MODEL MEAT SYSTEMS ON THE ALLERGIC IMMUNE RESPONSE IN VIVO Abstract  similar documents
A. S. Dydykin, M. Yu. Minaev, G. S. Tolmacheva, A. A. Musatova
"... количества сложноусваеваемых полипептидных и  пептидных соединений, вызывающих местные адаптационные реакции. ..."
 
Vol 2, No 2 (2017) MEAT PRODUCTIVITY THE QUALITY OF RAW MEAT OF ANIMALS OF KALMYK BREED NEW FACTORY LINES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
V. N. Pristupa, A. Y. Kolosov, Y. A. Kolosov, O. N. Orlova, L. S. Dmitrieva, V. I. Eroshenko, L. V. Skripnik, D. V. Torosyan
"... состава обваленного мяса показал более высокое содержание белка в мясе у бычков линии Похвального 8643 (23 ..."
 
Vol 2, No 3 (2017) MODELING AS A METHOD FOR SCIENTIFIC COGNITION OF COMPLEX MEAT SYSTEMS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Marina A. Nikitina, Aleksandr N. Zakharov, Victoria V. Nasonova, Andrey B. Lisitsyn
"... (ЖСС) способностей в фарше для колбасных изделий с использованием соевого изолированного белка в ..."
 
Vol 1, No 3 (2016) RESEARCH AND DEVELOPMENT CONTROL METHOD PATHOGENIC PRION INFECTIONS SECONDARY RAW MEAT INDUSTRY Abstract  PDF (Eng)  similar documents
A. Y. Prosekov, O. V. Kriger
"... Разработан высокочувствительный и специфичный метод идентификации патогенного прионного белка ..."
 
Vol 3, No 3 (2018) PERSPECTIVE WAYS THE USE OF BY-PRODUCTS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Viktoriya V. Nasonova
"... полноценного белка и ряда макро- и микронутриентов. Затронуты основные направления использования различных ..."
 
Vol 2, No 4 (2017) THE SCIENTIFIC APPROACH OF DETERMINATION POULTRY GRADE AND POULTRY PRODUCTS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
V. N. Makhonina, V. P. Agafonychev
"... массовой доли жира и  массовой доле белка, по показателю качества белка (отношению триптофана к ..."
 
Vol 1, No 1 (2016) PREDICTION OF MEAT PRODUCT QUALITY BY THE MATHEMATICAL PROGRAMMING METHODS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
A. B. Lisitsyn, M. A. Nikitina, A. N. Zakharov, E. B. Sus, V. V. Nasonova, L. I. Lebedeva
"... воды, липкость, вязкость, пластичность и т.д.). В статье показано влияние животных белков (говяжьих и ..."
 
Vol 3, No 3 (2018) COMPARATIVE STUDY OF AUTOLYTIC CHANGES IN PORK AND BEEF MUSCLE TISSUE PROTEOME Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Irina M. Chernukha, Anastasiya G. Akhremko
"... мышечных белках, с течением автолитических процессов. Так, интенсивность белковых пятен пируваткиназы ..."
 
Vol 1, No 1 (2016) NUTRITIONAL VALUE OF NEW UNCOOKED SMOKED PORK PRODUCT Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Yu. Yu. Zabalueva, B. A. Bazhenova, K. S. Nazimova
"... содержанию белка (13,2%) и жира (27,8%) готовый продукт соответствует требованиям стандарта, предъявляемым к ..."
 
Vol 1, No 4 (2016) NEW MEAT PRODUCTS WITH IMMUNOMODULATORY EFFECT CREATION METHOD Abstract  PDF (Eng)  similar documents
I. V. Kaltovich, O. V. Dymar
"... белка (14,3–21,7 %), низким содержанием жира (1,2–16,1 %), за исключением свинины (33,3 %), высокими ..."
 
Vol 2, No 2 (2017) QUALITY INDICATORS OF BEEF FROM YOUNG BULLS OF VARIOUS DAIRY AND BEEF BREEDS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
S. A. Miroshhikov, A. V. Kharlamov, I. V. Markova
"... бычков мясного направления продуктивности выше, чем у молочных на 3,7% и 0,9%. В белках мяса бычков трех ..."
 
1 - 28 of 28 Items

Search tips:

  • Search terms are case-insensitive
  • Common words are ignored
  • By default articles containing any term in the query are returned (i.e., OR is implied)
  • Make sure that a word exists in an article by prefixing it with +; e.g., +journal +access scholarly academic
  • Combine multiple words with AND to find articles containing all terms; e.g., education AND research
  • Exclude a word by prefixing it with - or NOT; e.g., online -politics or online NOT politics
  • Search for an exact phrase by putting it in quotes; e.g., "open access publishing". Hint: Quoting Chinese or Japanese words will help you to find exact word matches in mixed-language fields, e.g. "中国".
  • Use parentheses to create more complex queries; e.g., archive ((journal AND conference) NOT theses)