Order results by:
Issue | Title | |
Vol 2, No 3 (2017) | RESEARCH METHODOLOGY OF SUS SCROFA TISSUE EXTRACTS PROTEIN-PEPTIDE COMPONENTS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Ekaterina R.. Vasilevskaya, Elena A. Kotenkova, Ekaterina A. Lukinova, Evgenia A. Kalinova | ||
"... with subsequent calculation by the Kalckar formula; the biuret reaction by the Kingsley-Weichselbaum method ..." | ||
Vol 1, No 2 (2016) | THE INFLUENCE OF AUTOLYSIS ON THE PROTEIN-PEPTIDE PROFILE OF Bos taurus AND Sus scrofa HEART AND AORTA TISSUES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
I. M. Chernukha, L. V. Fedulova, E. A. Kotenkova, S. S. Shishkin, L. I. Kovalyov | ||
"... В статье представлены результаты изучения влияния автолитических процессов на белково-пептидный ..." | ||
Vol 2, No 1 (2017) | COMPARATIVE DYNAMICS OF PROTEIN DESTRUCTION IN CANNED FOODS IN SAUCE AT DIFFERENT THERMAL TREATMENT REGIMES AND SUBSEQUENT STORAGE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. B. Krylova, T. V. Gustova | ||
"... свидетельствует о глубине деструкции белковой и пептидной фракции азота. Показано, что накопление амино-амиачного ..." | ||
Vol 2, No 3 (2017) | THE USE OF TOOLS DENSITOMETRY IN THE QUANTITATIVE COMPUTATIONS OF PROTEIN FRACTIONS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Natalia L. Vostrikova | ||
"... При исследовании протеомных профилей белков, многие ученые останавливаются на этапе получения ..." | ||
Vol 2, No 1 (2017) | BIOINFORMATICS — INSTRUMENT INTERPRETATION PROTEOMIC PROFILES OF MEAT PROTEIN | Abstract PDF (Eng) similar documents |
N. L. Vostrikova, I. M. Chernukha | ||
"... биохимических изменений, таких как изменения термоустойчивых и видоспецифичных белков, способных стать ..." | ||
Vol 2, No 4 (2017) | AN INFLUENCE OF SPONTANEOUS MICROFLORA OF FERMENTED HORSEMEAT PRODUCTS ON THE FORMATION OF BIOLOGICALLY ACTIVE PEPTIDES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
I. M. Chernukha, I. N. Nikonov, N. G. Mashentseva, D. L. Klabukova, D. A. Afanasev, L. I. Kovalyov, L. А. Ilina | ||
"... прогнозирования белкового и пептидного состава готового продукта, в т.ч. с целью получения биологически активных ..." | ||
Vol 2, No 3 (2017) | ANTIMICROBIAL SUBSTANCES: AN ALTERNATIVE APPROACH TO THE EXTENSION OF SHELF LIFE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Ekaterina A. Lukinova, Elena A. Kotenkova, Alexander N. Makarenko | ||
"... тканях свиней и крупного рогатого скота, включая их молекулярную массу и белков-предшественников (при ..." | ||
Vol 1, No 1 (2016) | STUDY OF SODIUM, POTASSIUM, AND CALCIUM SALTS INFLUENCE ON PROTEIN STABILITY BY DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY | Abstract PDF (Eng) similar documents |
E. K. Tunieva, I. Dederer | ||
"... Аннотация Изучение стабильности белков в зависимости от различных технологических факторов ..." | ||
Vol 1, No 3 (2016) | ASPECTS OF THE DESTRUCTIVE CHANGES IN THE MAIN NUTRIENTS OF CANNED MEAT IN PIECES «STEWED BEEF OF THE TOP GRADE» UNDER THE NON-NORMATIVE TEMPERATURE AND HUMIDITY CONDITIONS OF STORAGE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. B. Krylova, T. V. Gustova | ||
"... поперечные трещины носят множественный характер, количество мелкозернистой белковой массы возросло ..." | ||
Vol 2, No 1 (2017) | STUDY ON THE BIOLOGICAL VALUE OF PROTEINS WITH HYPOTENSIVE PROPERTIES FROM AIR-DRIED BEEF | Abstract PDF (Eng) similar documents |
O. A. Kovaleva, C. M. Zdrabova | ||
"... говядины на степень гидратации и растворимости белков. Рассмотрены процессы гидролиза белковых макромолекул ..." | ||
Vol 1, No 2 (2016) | REDOX POTENTIAL AND DYNAMICS OF PROTEIN AND FAT DESTRUCTION DURING STORAGE OF CANNED MEAT IN PIECES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. B. Krylova | ||
"... взаимосвязи с процессами деструкции белков и жиров консервов при их хранении фрагментарны и не ..." | ||
Vol 3, No 3 (2018) | METHODOLOGICAL ASPECTS OF IDENTIFICATION OF TISSUE-SPECIFIC PROTEINS AND PEPTIDES FORMING THE CORRECTIVE PROPERTIES OF INNOVATIVE MEAT PRODUCTS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Natal’ya L. Vostrikova, Irina M. Chernukha, Daniil V. Khvostov | ||
"... материалов, используемых на всех этапах производства продукции. Это и новые технологии производства белковых ..." | ||
Vol 1, No 3 (2016) | INFLUENCE OF DIFFERENT FOOD ADDITIVES AND INGREDIENTS ON THE TECHNOLOGICAL CHARACTERISTICS OF ANIMAL PROTEINS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
N. A. Drozdova, V. V. Nasonova | ||
"... коллагенсодержащих белков. Рассмотрены особенности строения коллагена, зависимость температуры денатурации от ..." | ||
Vol 3, No 4 (2018) | THE INFLUENCE OF BIOACTIVE SUBSTANCES ISOLATED FROM PORCINE AORTA ON THE SERUM FATTY ACID COMPOSITION OF HYPERLIPIDEMIC RATS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Irina M. Chernukha, Liliya V. Fedulova, Elena A. Kotenkova | ||
"... ультрафильтрат (НМУФ, Мм<5 кДа) и среднемолекулярный ультрафильтрат (СМУФ, Мм 5–30 кДа) экстракта аорты свиней. У ..." | ||
Vol 3, No 3 (2018) | INFLUENCE OF APPROACHES TO ISOLATION OF ANIMAL BIOACTIVE SUBSTANCES ON ANTIMICROBIAL ACTION | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Ekaterina A. Lukinova, Elena A. Kotenkova, Ekaterina K. Polischuk | ||
"... минимизации потерь их биологической активности в соответствии со строением белково-пептидных молекул. На ..." | ||
Vol 2, No 1 (2017) | PROTEOMICS IN MEAT SCIENCE — CURRENT STATUS AND FUTURE PERSPECTIVE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Galia Zamaratskaia, Shengjie Li | ||
"... Целью протеомики является идентификация всех белков, их биологической активности ..." | ||
Vol 3, No 4 (2018) | APPLICATION OF PROTEOMIC TOOLS: THE AUTOLYTIC CHANGES OF PORK MUSCULAR TISSUE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Irina M. Chernukha, Anastasiya G. Akhremko | ||
"... белков и выявление продуктов посмертной деградации белковых молекул, делают их хорошими кандидатами ..." | ||
Vol 2, No 1 (2017) | THE STUDY OF THE INFLUENCE OF MODEL MEAT SYSTEMS ON THE ALLERGIC IMMUNE RESPONSE IN VIVO | Abstract similar documents |
A. S. Dydykin, M. Yu. Minaev, G. S. Tolmacheva, A. A. Musatova | ||
"... количества сложноусваеваемых полипептидных и пептидных соединений, вызывающих местные адаптационные реакции. ..." | ||
Vol 2, No 2 (2017) | MEAT PRODUCTIVITY THE QUALITY OF RAW MEAT OF ANIMALS OF KALMYK BREED NEW FACTORY LINES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. N. Pristupa, A. Y. Kolosov, Y. A. Kolosov, O. N. Orlova, L. S. Dmitrieva, V. I. Eroshenko, L. V. Skripnik, D. V. Torosyan | ||
"... состава обваленного мяса показал более высокое содержание белка в мясе у бычков линии Похвального 8643 (23 ..." | ||
Vol 2, No 3 (2017) | MODELING AS A METHOD FOR SCIENTIFIC COGNITION OF COMPLEX MEAT SYSTEMS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Marina A. Nikitina, Aleksandr N. Zakharov, Victoria V. Nasonova, Andrey B. Lisitsyn | ||
"... (ЖСС) способностей в фарше для колбасных изделий с использованием соевого изолированного белка в ..." | ||
Vol 1, No 3 (2016) | RESEARCH AND DEVELOPMENT CONTROL METHOD PATHOGENIC PRION INFECTIONS SECONDARY RAW MEAT INDUSTRY | Abstract PDF (Eng) similar documents |
A. Y. Prosekov, O. V. Kriger | ||
"... Разработан высокочувствительный и специфичный метод идентификации патогенного прионного белка ..." | ||
Vol 3, No 3 (2018) | PERSPECTIVE WAYS THE USE OF BY-PRODUCTS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Viktoriya V. Nasonova | ||
"... полноценного белка и ряда макро- и микронутриентов. Затронуты основные направления использования различных ..." | ||
Vol 2, No 4 (2017) | THE SCIENTIFIC APPROACH OF DETERMINATION POULTRY GRADE AND POULTRY PRODUCTS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. N. Makhonina, V. P. Agafonychev | ||
"... массовой доли жира и массовой доле белка, по показателю качества белка (отношению триптофана к ..." | ||
Vol 1, No 1 (2016) | PREDICTION OF MEAT PRODUCT QUALITY BY THE MATHEMATICAL PROGRAMMING METHODS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
A. B. Lisitsyn, M. A. Nikitina, A. N. Zakharov, E. B. Sus, V. V. Nasonova, L. I. Lebedeva | ||
"... воды, липкость, вязкость, пластичность и т.д.). В статье показано влияние животных белков (говяжьих и ..." | ||
Vol 3, No 3 (2018) | COMPARATIVE STUDY OF AUTOLYTIC CHANGES IN PORK AND BEEF MUSCLE TISSUE PROTEOME | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Irina M. Chernukha, Anastasiya G. Akhremko | ||
"... мышечных белках, с течением автолитических процессов. Так, интенсивность белковых пятен пируваткиназы ..." | ||
Vol 1, No 1 (2016) | NUTRITIONAL VALUE OF NEW UNCOOKED SMOKED PORK PRODUCT | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Yu. Yu. Zabalueva, B. A. Bazhenova, K. S. Nazimova | ||
"... содержанию белка (13,2%) и жира (27,8%) готовый продукт соответствует требованиям стандарта, предъявляемым к ..." | ||
Vol 1, No 4 (2016) | NEW MEAT PRODUCTS WITH IMMUNOMODULATORY EFFECT CREATION METHOD | Abstract PDF (Eng) similar documents |
I. V. Kaltovich, O. V. Dymar | ||
"... белка (14,3–21,7 %), низким содержанием жира (1,2–16,1 %), за исключением свинины (33,3 %), высокими ..." | ||
Vol 2, No 2 (2017) | QUALITY INDICATORS OF BEEF FROM YOUNG BULLS OF VARIOUS DAIRY AND BEEF BREEDS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
S. A. Miroshhikov, A. V. Kharlamov, I. V. Markova | ||
"... бычков мясного направления продуктивности выше, чем у молочных на 3,7% и 0,9%. В белках мяса бычков трех ..." | ||
1 - 28 of 28 Items |
Search tips:
- Search terms are case-insensitive
- Common words are ignored
- By default articles containing any term in the query are returned (i.e., OR is implied)
- Make sure that a word exists in an article by prefixing it with +; e.g., +journal +access scholarly academic
- Combine multiple words with AND to find articles containing all terms; e.g., education AND research
- Exclude a word by prefixing it with - or NOT; e.g., online -politics or online NOT politics
- Search for an exact phrase by putting it in quotes; e.g., "open access publishing". Hint: Quoting Chinese or Japanese words will help you to find exact word matches in mixed-language fields, e.g. "中国".
- Use parentheses to create more complex queries; e.g., archive ((journal AND conference) NOT theses)