Order results by:
Issue | Title | |
Vol 1, No 3 (2016) | ASSESSMENT OF RADIATION SAFETY OF CHILLED MEAT USING THE METHOD OF ELECTRON PARAMAGNETIC RESONANCE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
R. T. Timakova, S. L. Tikhonov, A. N. Tararkov, I. S. Kudryashov | ||
"... products to determine a fact of irradiation and residual effects. The experimental data obtained ..." | ||
Vol 2, No 2 (2017) | STUDY STRUCTURE OF THREE-COMPONENT POLYMERIC MATERIAL UNDER INFLUENCE OF γ-IRRADIATION | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. T. Tarasyuk, V. P. Filippovich, A. V. Prokopenko, N. E. Strokova, A. V. Egorkin, A. V. Chasovskikh | ||
"... before and after irradiation in a range of 400–5000 сm–1. According to the results of the analysis ..." | ||
Vol 3, No 4 (2018) | COMPUTER VISION SYSTEM FOR COLOR MEASUREMENTS OF MEAT AND MEAT PRODUCTS: A REVIEW | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Igor B. Tomasevic | ||
"... Способность системы компьютерного зрения (системы CVS) оценивать параметры цвета мяса и мясных ..." | ||
Vol 2, No 1 (2017) | PROTEOMICS IN MEAT SCIENCE — CURRENT STATUS AND FUTURE PERSPECTIVE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Galia Zamaratskaia, Shengjie Li | ||
"... множество применений, включая исследования в науке о мясе, но она ограничена огромной биохимической ..." | ||
Vol 1, No 1 (2016) | STATISTICAL ANALYSIS OF ENERGY CONSUMPTION DURING THE CUTTING OF FROZEN MEAT BLOCKS USING MULTIPLE EDGE TOOL | Abstract PDF (Eng) similar documents |
A. B. Lisitsyn, V. I. Ivashov, B. R. Kapovsky, O. E. Kozhevnikova | ||
"... Аннотация В настоящее время замороженное блочное мясо широко используется в мясоперерабатывающем ..." | ||
Vol 3, No 4 (2018) | IDENTIFICATION OF RISKS ASSOCIATED WITH RAW MATERIALS OF ANIMAL ORIGIN | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Elena V. Zajko, Dagmara S. Bataeva | ||
"... , связанных с мясом от разных видов животных, в т.ч. и птицы, которое используется в настоящее время на ..." | ||
Vol 2, No 1 (2017) | BIOINFORMATICS — INSTRUMENT INTERPRETATION PROTEOMIC PROFILES OF MEAT PROTEIN | Abstract PDF (Eng) similar documents |
N. L. Vostrikova, I. M. Chernukha | ||
"... протеомных технологий в исследуемых образцах мяса и в специально выработанных мясных изделиях, было ..." | ||
Vol 2, No 2 (2017) | TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF CHILLED BEEF OF VARIOUS COLOR CLASSES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
I, V. Kozyrev, T. M. Mittelstein, V. A. Pchelkina, A. B. Lisitsyn | ||
"... (мясное направление продуктивности) и чёрно-пёстрая (мясо-молочное направление продуктивности) различных ..." | ||
Vol 1, No 4 (2016) | EFFECT OF COOKING METHODS ON AMINO ACIDS COMPOSITION OF CHICKEN MEAT | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Thanaa Shehab | ||
"... Мясо птицы является важной составляющей сирийской диеты. Увеличение производства мяса птицы, его ..." | ||
Vol 2, No 4 (2017) | COLD CHAIN MANAGEMENT IN MEAT SUPPLY: «OLD» AND NOVEL STRATEGIES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
I. Nastasijevic, B. Lakicevic, Z. Petrovic | ||
"... Мясо это скоропортящийся продукт с коротким сроком годности и, следовательно, с коротким сроком ..." | ||
Vol 2, No 4 (2017) | THE SCIENTIFIC APPROACH OF DETERMINATION POULTRY GRADE AND POULTRY PRODUCTS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. N. Makhonina, V. P. Agafonychev | ||
"... Предложена система классификации мяса птицы по сортам, учитывающая оценку отдельных мясокостных и ..." | ||
Vol 1, No 1 (2016) | LACTIC ACID BACTERIA AND THEIR ROLE IN THE MEAT PROCESSING | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Josef Kameník, Marta Dušková | ||
"... сахаридов, т.е., образовании молочной кислоты и последующем падении рН. Роль МКБ в порче сырого мяса всё ещё ..." | ||
Vol 9, No 4 (2024) | A review of the irradiation effect on the quality and safety of different types of meat | Abstract similar documents |
H. M. Qadr, N. F. Salih | ||
"... This review explores the benefits of irradiation in improving the quality and safety of different ..." | ||
Vol 3, No 2 (2018) | ASSESSMENT OF THE BACTERIOCINOGENICITY OF INDIGEN LACTOBACILLUS ONTO CATTLE CARCASSES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Dagmara S. Bataeva, Olga V. Sokolova, Elena V. Zajko, Victoria V. Pashkova | ||
"... таких микроорганизмов в мясе позволит увеличить срок хранения мяса, за счет подавления роста ..." | ||
Vol 1, No 3 (2016) | CALCULATION OF PERFORMANCE FOR MECHANICAL DEBONING SCREW PRESSES CONSIDERING COUNTERPRESSURE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
A. S. Ostroukh, V. A. Abaldova | ||
"... потоке мяса через щель. Впервые разработан метод расчета производительности шнековых прессов механической ..." | ||
Vol 1, No 3 (2016) | PRINCIPLES OF DETERMINATION OF VALUE IN USE FOR MEAT AND MEAT PRODUCTS BASED ON QUALITY INDICATORS — THE COEFFICIENTS OF CONSUMER PROPERTIES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
N. F. Neburchilova, I. V. Petrunina | ||
Vol 1, No 4 (2016) | RESEARCHING OF MEAT AND FAT COLOUR AND MARBLING IN BEEF | Abstract PDF (Eng) similar documents |
A. B. Lisitsyn, I. V. Kozyrev | ||
"... абердин-ангус, герефорд) и мясо-молочного (породы симментальская, черно-пестрая) — определены группы по ..." | ||
Vol 2, No 4 (2017) | CONCEPTUAL APPROACHES TO THE RAPID DETECTION OF CAMPYLOBACTER SPP. IN MEAT OF SLAUGHTER ANIMALS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
D. S. Bataeva, M. Yu. Minaev, Yu. K. Yushina, O. V. Sokolova, E. V. Zajko | ||
"... исследованию мяса убойных животных (кроме птицы) на наличие бактерий рода Campylobacter посвящено только 0,5–1 ..." | ||
Vol 3, No 1 (2018) | POSSIBILITIES OF USING STABLE ISOTOPES FOR IDENTIFICATION OF GEOGRAPHICAL ORIGIN OF MEAT AND MEAT PRODUCTS. A REVIEW | Abstract PDF (Eng) similar documents |
N. A. Gorbunova | ||
Vol 1, No 1 (2016) | INFLUENCE OF THERMAL HEATING ON THE FATTY ACID COMPOSITION OF TURKEY MEAT ENRICHED WITH LINSEED OIL | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. V. Gushchin, I. L. Stefanova, Yu. N. Krasyukov, L. V. Shakhnazarova | ||
"... Аннотация В статье рассматривается проблема оптимизации жирно-кислотного состава липидов мяса ..." | ||
Vol 1, No 3 (2016) | RISKS ASSOCIATED WITH THE PRESENCE OF ANTIMICROBIAL DRUG RESIDUES IN MEAT PRODUCTS AND PRODUCTS OF ANIMAL SLAUGHTER | Abstract PDF (Eng) similar documents |
D. S. Bataeva, E. V. Zaiko | ||
"... Определены риски, связанные с наличием в мясе и в продуктах убоя животных остаточных количеств ..." | ||
Vol 2, No 1 (2017) | SELECTION OF DNA MATRIX FOR JUSTIFICATION OF THRESHOLD FOR CONTAMINATION OF PROCESSED MEAT PRODUCTS WITH UNDECLARED POULTRY COMPONENTS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
M. Yu. Minaev, G. I. Solodovnikova, K. A. Kurbakov | ||
"... пороговых значений, например, мяса кур, требует определения целевой аналитической матрицы, содержание ..." | ||
Vol 3, No 4 (2018) | THE STUDY OF ODOR PROFILE AND COLOR CHARACTERISTICS IN BEEF DURING HEAT TREATMENT | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Zenon V. Lovkis, Irina M. Pochitskaya, Natallia V. Komarova | ||
"... характеристик мяса говядины при различных режимах термической обработки. Установлено более 120 летучих веществ ..." | ||
Vol 3, No 2 (2018) | THE CORRELATION BETWEEN LEAN MEAT PERCENTAGE IN PRIMAL CUTS AND TOTAL LEAN MEAT PERCENTAGE IN CARCASS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Andrey V. Pavlov, Andrey I. Rud, Maxim A. Zankevich | ||
Vol 1, No 2 (2016) | EFFECT OF SUBCRYOSCOPIC STORAGE TEMPERATURE ON THE QUANTITY OF FROZEN-OUT WATER IN NOR AND DFD BEEF | Abstract PDF (Eng) similar documents |
M. A. Dibirasulaev, G. A. Belozerov, D. M. Dibirasulaev, D. E. Orlovsky | ||
"... применительно к мясу крупного рогатого скота в диапазоне температур от минус 1°С до минус 30 °С. Показано, что ..." | ||
Vol 1, No 1 (2016) | THE EFFECT OF CONVENTIONAL AND SHOCK FREEZING ON DRIP LOSS AND TEXTURAL PARAMETERS OF BEEF MEAT | Abstract PDF (Eng) similar documents |
M. Kral, K. Honzirkova, M. Pospiech, B. Tremlova, M. Zdarsky | ||
"... размораживании и жёсткость говядины. Образцы мяса были заморожены в традиционном морозильном аппарате при -18 °C ..." | ||
Vol 1, No 4 (2016) | INFLUENCE OF THE RADISH HOMOGENATE ON THE FUNCTIONAL AND TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF MODEL MINCED MEAT | Abstract PDF (Eng) similar documents |
E. B. Bitueva, T. V. Biltrikova | ||
"... Установлено, что включение гомогената редьки черной в модельные фарши из разных видов мяса ..." | ||
Vol 3, No 4 (2018) | APPLICATION OF PROTEOMIC TOOLS: THE AUTOLYTIC CHANGES OF PORK MUSCULAR TISSUE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Irina M. Chernukha, Anastasiya G. Akhremko | ||
"... маркеров качества мяса, а дальнейшие исследования этих конкретных фрагментов приведут к лучшему пониманию ..." | ||
Vol 1, No 4 (2016) | RESEARCH OF MOISTURE MIGRATION DURING PARTIAL FREEZING OF GROUND BEEF | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. M. Stefanovskiy, I. A. Polyakov, V. V. Petrov | ||
"... влияющих факторов «реального продукта» (мяса). К ним относятся: химический состав мяса; группа качества ..." | ||
Vol 3, No 4 (2018) | THE STUDY OF ORGANOLEPTIC AND FUNCTIONAL-TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF PORK MUSCLE TISSUE NOR AND PSE AT THE INDUSTRIAL ENTERPRISES OF THE SOUTHERN FEDERAL DISTRICT | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Olga N. Orlova, Vitaliy S. Mkrtichyan, Ludmila V. Skripnik, Ludmila V. Krichun | ||
"... свинины и расчета количественного значения свойств мяса позволили установить принадлежность свинины к ..." | ||
Vol 2, No 1 (2017) | STUDY ON THE BIOLOGICAL VALUE OF PROTEINS WITH HYPOTENSIVE PROPERTIES FROM AIR-DRIED BEEF | Abstract PDF (Eng) similar documents |
O. A. Kovaleva, C. M. Zdrabova | ||
"... превращение белков мяса при посоле, за счет чего протекание биохимических процессов идет быстрее. Было ..." | ||
Vol 2, No 2 (2017) | MEAT PRODUCTIVITY THE QUALITY OF RAW MEAT OF ANIMALS OF KALMYK BREED NEW FACTORY LINES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. N. Pristupa, A. Y. Kolosov, Y. A. Kolosov, O. N. Orlova, L. S. Dmitrieva, V. I. Eroshenko, L. V. Skripnik, D. V. Torosyan | ||
"... характеризовались хорошим выходом обваленного мяса (82,3–82,6%) при относительно небольшом содержании костей (17 ..." | ||
Vol 3, No 3 (2018) | IN VIVO ENRICHMENT OF THE LAMB OF ESSENTIAL TRACE ELEMENTS FOR ITS USE IN THE TECHNOLOGY OF FUNCTIONAL FOODS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Tatiana M. Giro, Ivan F. Gorlov, Marina I. Slozhenkina, Sergey V. Kozlov, Nogman V. Tasmuchanov | ||
"... и цинка в мясе животных опытных групп, выращенных с применением обогащенных рационов, причем более ..." | ||
Vol 2, No 4 (2017) | FORMATION OF THE SCIENTIFIC BASIS OF META-DATA ASSOCIATED WITH ESTIMATES OF «ONCO-» RISKS LINKED TO MEAT PRODUCTS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
N. L. Vostrikova, O. A. Kuznetsova, A. V. Kulikovskii, M. Yu. Minaev | ||
"... котором красное мясо назвали «вероятным канцерогеном для человека». Помимо этого, эксперты ВОЗ пришли к ..." | ||
Vol 1, No 1 (2016) | STUDY OF SODIUM, POTASSIUM, AND CALCIUM SALTS INFLUENCE ON PROTEIN STABILITY BY DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY | Abstract PDF (Eng) similar documents |
E. K. Tunieva, I. Dederer | ||
"... позволяет направленно корректировать физико-химические свойства мяса и качество готовой продукции. В статье ..." | ||
Vol 1, No 1 (2016) | ANTE-MORTEM FORMATION OF THE QUALITATIVE CHARACTERISTICS OF ENVIRONMENTALLY FRIENDLY MEAT RAW MATERIAL BY INTENSIFICATION OF THE MECHANISMS OF THE METABOLIC PROCESSES IN GILTS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
T. M. Giro, Zh. G. Egorova, V. S. Avdeenko, A. V. Molchanov | ||
"... гормонов, антибиотиков, анаболических препаратов, а также для получения высококачественного мяса мраморной ..." | ||
Vol 1, No 2 (2016) | IDENTIFICATION OF THE MICROBIOLOGICAL RISKS OF CONTAMINATION OF CATTLE AND PIG CARCASSES WITH PATHOGENS AT SLAUGHTER AND PROCESSING | Abstract PDF (Eng) similar documents |
D. S. Bataeva, Yu. K. Yushina, E. V. Zaiko | ||
"... исследования мяса (в тушах, полутушах и отрубах) и мясных полуфабрикатов из говядины и свинины на наличие ..." | ||
Vol 2, No 4 (2017) | STUDY ON DECREASE OF NITRITE AND NITRATE USAGE IN PROCESSED MEAT WITH ADDITION OF NATURAL SALT AND CARBON MONOXIDE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
R. Sakata, S. Takeda, M. Waga | ||
"... оптическим методом изменение цвета. Cодержание пигмента гема в мясе также определяли оптическим ..." | ||
Vol 1, No 3 (2016) | ASPECTS OF THE DESTRUCTIVE CHANGES IN THE MAIN NUTRIENTS OF CANNED MEAT IN PIECES «STEWED BEEF OF THE TOP GRADE» UNDER THE NON-NORMATIVE TEMPERATURE AND HUMIDITY CONDITIONS OF STORAGE | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. B. Krylova, T. V. Gustova | ||
"... деструкции белков и аромат бульона и мяса консервов, чем нерегулируемые температурно-влажностные условия ..." | ||
Vol 1, No 4 (2016) | NEW MEAT PRODUCTS WITH IMMUNOMODULATORY EFFECT CREATION METHOD | Abstract PDF (Eng) similar documents |
I. V. Kaltovich, O. V. Dymar | ||
"... , крольчатина, мясо цыплятбройлеров, индейка, телятина, мясо страусов, которые отличаются высоким содержанием ..." | ||
Vol 2, No 2 (2017) | QUALITY INDICATORS OF BEEF FROM YOUNG BULLS OF VARIOUS DAIRY AND BEEF BREEDS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
S. A. Miroshhikov, A. V. Kharlamov, I. V. Markova | ||
"... бычков мясного направления продуктивности выше, чем у молочных на 3,7% и 0,9%. В белках мяса бычков трех ..." | ||
Vol 1, No 1 (2016) | PREDICTION OF MEAT PRODUCT QUALITY BY THE MATHEMATICAL PROGRAMMING METHODS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
A. B. Lisitsyn, M. A. Nikitina, A. N. Zakharov, E. B. Sus, V. V. Nasonova, L. I. Lebedeva | ||
"... -исследовательских работ, проводимых как в России, так и за рубежом. Переработка мяса сопровождается сложными физико ..." | ||
Vol 1, No 2 (2016) | REDOX POTENTIAL AND DYNAMICS OF PROTEIN AND FAT DESTRUCTION DURING STORAGE OF CANNED MEAT IN PIECES | Abstract PDF (Eng) similar documents |
V. B. Krylova | ||
"... процессом восстановления моно-и полиненасыщенных кислот, не зависит от вида мяса в консервах и составила в ..." | ||
Vol 9, No 2 (2024) | Microbiological air control of food industry enterprises: Relevance, regulatory documents and research methods | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Yu. K. Yushina, D. S. Bataeva, M. D. Reshchikov, M. A. Grudistova, A. A. Makhova, E. V. Zaiko | ||
"... methods of air disinfection, the main ones being fogging, ozonation and UV irradiation. The choice ..." | ||
Vol 3, No 3 (2018) | METHODOLOGICAL ASPECTS OF IDENTIFICATION OF TISSUE-SPECIFIC PROTEINS AND PEPTIDES FORMING THE CORRECTIVE PROPERTIES OF INNOVATIVE MEAT PRODUCTS | Abstract PDF (Eng) similar documents |
Natal’ya L. Vostrikova, Irina M. Chernukha, Daniil V. Khvostov | ||
"... качества и безопасности мяса и мясных продуктов. Мировая лабораторная практика в области качества и ..." | ||
1 - 45 of 45 Items |
Search tips:
- Search terms are case-insensitive
- Common words are ignored
- By default articles containing any term in the query are returned (i.e., OR is implied)
- Make sure that a word exists in an article by prefixing it with +; e.g., +journal +access scholarly academic
- Combine multiple words with AND to find articles containing all terms; e.g., education AND research
- Exclude a word by prefixing it with - or NOT; e.g., online -politics or online NOT politics
- Search for an exact phrase by putting it in quotes; e.g., "open access publishing". Hint: Quoting Chinese or Japanese words will help you to find exact word matches in mixed-language fields, e.g. "中国".
- Use parentheses to create more complex queries; e.g., archive ((journal AND conference) NOT theses)