Search


Order results by:     
 
Issue Title
 
Vol 3, No 3 (2018) MULTI–CRITERIA OPTIMIZATION OF A PRODUCT RECIPE COMPOSITION Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Marina A. Nikitina, Irina M. Chernukha
"... показателей пищевой и энергетической ценности до сих пор актуально во всем мире. В настоящее время хорошо ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) BIOINFORMATICS — INSTRUMENT INTERPRETATION PROTEOMIC PROFILES OF MEAT PROTEIN Abstract  PDF (Eng)  similar documents
N. L. Vostrikova, I. M. Chernukha
"... биохимических изменений, таких как изменения термоустойчивых и видоспецифичных белков, способных стать ..."
 
Vol 3, No 3 (2018) COMPARATIVE STUDY OF AUTOLYTIC CHANGES IN PORK AND BEEF MUSCLE TISSUE PROTEOME Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Irina M. Chernukha, Anastasiya G. Akhremko
"... В работе представлены исследования по изучению автолитических превращений в мышцах свинины и ..."
 
Vol 3, No 4 (2018) APPLICATION OF PROTEOMIC TOOLS: THE AUTOLYTIC CHANGES OF PORK MUSCULAR TISSUE Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Irina M. Chernukha, Anastasiya G. Akhremko
"... различное происхождение: структурные белки (фрагменты тропонинов Т и легкие цепи миозина), а также ..."
 
Vol 2, No 2 (2017) FOOD HYPERSENSITIVITY AND PRODUCTS OF ANIMAL ORIGIN RESOURCES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
A. B. Lisitsyn, I. M. Chernukha, O. I. Lunina
"... Количество людей с пищевой гиперчувствительностью, а именно пищевой непереносимостью и пищевыми ..."
 
Vol 3, No 1 (2018) MODERN TRENDS IN THE DEVELOPMENT OF THE FUNCTIONAL FOOD INDUSTRY IN RUSSIA AND ABROAD Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Andrey B. Lisitsyn, Irina M. Chernukha, Olga I. Lunina
"... повышения питательной ценности и  оздоровления современных пищевых продуктов. Функциональные пищевые ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) CRITICAL CONTROL POINT IDENTIFICATION THROUGH TROPHOLOGICAL MEAT PRODUCTION CHAINFROM FIELD TO FORK Abstract  PDF (Eng)  similar documents
A. V. Borodin, I. M. Chernukha, M. A. Nikitina
"... Управление конкурентоспособным производством невозможно без комплексного мониторинга опасностей и ..."
 
Vol 3, No 3 (2018) METHODOLOGICAL ASPECTS OF IDENTIFICATION OF TISSUE-SPECIFIC PROTEINS AND PEPTIDES FORMING THE CORRECTIVE PROPERTIES OF INNOVATIVE MEAT PRODUCTS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Natal’ya L. Vostrikova, Irina M. Chernukha, Daniil V. Khvostov
"... стандартизированных и аттестованных методик, связанных с проведением глубоких исследований биохимических показателей ..."
 
Vol 3, No 4 (2018) THE INFLUENCE OF BIOACTIVE SUBSTANCES ISOLATED FROM PORCINE AORTA ON THE SERUM FATTY ACID COMPOSITION OF HYPERLIPIDEMIC RATS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Irina M. Chernukha, Liliya V. Fedulova, Elena A. Kotenkova
"... (Научно-производственный центр ревитализации и здоровья (НПЦРиЗ), Россия), низкомолекулярный ..."
 
Vol 1, No 2 (2016) THE INFLUENCE OF AUTOLYSIS ON THE PROTEIN-PEPTIDE PROFILE OF Bos taurus AND Sus scrofa HEART AND AORTA TISSUES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
I. M. Chernukha, L. V. Fedulova, E. A. Kotenkova, S. S. Shishkin, L. I. Kovalyov
"... состав сердечной мышцы и аорты Bos taurus и Sus scrofa, приведены результаты идентификации ..."
 
Vol 2, No 4 (2017) AN INFLUENCE OF SPONTANEOUS MICROFLORA OF FERMENTED HORSEMEAT PRODUCTS ON THE FORMATION OF BIOLOGICALLY ACTIVE PEPTIDES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
I. M. Chernukha, I. N. Nikonov, N. G. Mashentseva, D. L. Klabukova, D. A. Afanasev, L. I. Kovalyov, L. А. Ilina
"... ферментов микробного происхождения (применение стартовых культур) и использование ферментов немикробного ..."
 
Vol 2, No 4 (2017) INTESTINAL DYSBIOSIS, HUMAN HEALTH AND FUNCTIONAL NUTRITION Abstract  PDF (Eng)  similar documents
I. Yu. Chicherin, I. P. Pogorelsky, I. A. Lundovskikh, I. V. Darmov, M. R. Shabalina
"... кишечника обусловлен тем, что существуют самые тесные связи между нарушением микробиоценоза кишечника и ..."
 
Vol 3, No 3 (2018) IN VIVO ENRICHMENT OF THE LAMB OF ESSENTIAL TRACE ELEMENTS FOR ITS USE IN THE TECHNOLOGY OF FUNCTIONAL FOODS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Tatiana M. Giro, Ivan F. Gorlov, Marina I. Slozhenkina, Sergey V. Kozlov, Nogman V. Tasmuchanov
"... новый биологически безопасный и эффективный метод обогащения баранины с использованием в рационах скота ..."
 
Vol 1, No 2 (2016) CHARACTERISTICS OF STRUCTURE FORMATION IN COOKED SAUSAGE PRODUCTS USING SONOCHEMICAL TECHNOLOGIES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
A. M. Yevtushenko, O. N. Krasulya, I. G. Krasheninnikova
"... . Показано, что вязкость колбасного фарша изменяется сложным образом и имеет три характерные области. Найдены ..."
 
Vol 1, No 4 (2016) RESEARCH OF MOISTURE MIGRATION DURING PARTIAL FREEZING OF GROUND BEEF Abstract  PDF (Eng)  similar documents
V. M. Stefanovskiy, I. A. Polyakov, V. V. Petrov
"... ; явление осмоса; скорость замораживания и др. С помощью понятия «идеальный продукт» и реализации его в ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) SELECTION OF DNA MATRIX FOR JUSTIFICATION OF THRESHOLD FOR CONTAMINATION OF PROCESSED MEAT PRODUCTS WITH UNDECLARED POULTRY COMPONENTS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
M. Yu. Minaev, G. I. Solodovnikova, K. A. Kurbakov
"... и птицы, необходима для установления порогового уровня технически неустранимой примеси. Обоснование ..."
 
Vol 3, No 2 (2018) THE CORRELATION BETWEEN LEAN MEAT PERCENTAGE IN PRIMAL CUTS AND TOTAL LEAN MEAT PERCENTAGE IN CARCASS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Andrey V. Pavlov, Andrey I. Rud, Maxim A. Zankevich
"... показатели 56 682 туш убойных свиней со средней массой туши 94,3 кг. Показана масса и выход мышечной ткани из ..."
 
Vol 3, No 4 (2018) THE STUDY OF ODOR PROFILE AND COLOR CHARACTERISTICS IN BEEF DURING HEAT TREATMENT Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Zenon V. Lovkis, Irina M. Pochitskaya, Natallia V. Komarova
"... В статье представлены результаты исследований изменения ароматического профиля и цветовых ..."
 
Vol 2, No 2 (2017) TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF CHILLED BEEF OF VARIOUS COLOR CLASSES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
I, V. Kozyrev, T. M. Mittelstein, V. A. Pchelkina, A. B. Lisitsyn
"... (мясное направление продуктивности) и чёрно-пёстрая (мясо-молочное направление продуктивности) различных ..."
 
Vol 3, No 3 (2018) BIOCHEMICAL TRANSFORMATION OF NATURAL LIPIDS: A REVIEW Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Marina I. Baburina, Natal’ya L. Vostrikova, Andrew N. Ivankin, Aleksandr N. Zenkin
"... Рассмотрены вопросы биохимической трансформации природных липидов растительного, рыбного и ..."
 
Vol 1, No 1 (2016) PREDICTION OF MEAT PRODUCT QUALITY BY THE MATHEMATICAL PROGRAMMING METHODS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
A. B. Lisitsyn, M. A. Nikitina, A. N. Zakharov, E. B. Sus, V. V. Nasonova, L. I. Lebedeva
"... -исследовательских работ, проводимых как в России, так и за рубежом. Переработка мяса сопровождается сложными физико ..."
 
Vol 1, No 1 (2016) THE EFFECT OF CONVENTIONAL AND SHOCK FREEZING ON DRIP LOSS AND TEXTURAL PARAMETERS OF BEEF MEAT Abstract  PDF (Eng)  similar documents
M. Kral, K. Honzirkova, M. Pospiech, B. Tremlova, M. Zdarsky
"... Аннотация Изучали влияние традиционного и шокового замораживания на потери сока при ..."
 
Vol 3, No 4 (2018) COMPUTER VISION SYSTEM FOR COLOR MEASUREMENTS OF MEAT AND MEAT PRODUCTS: A REVIEW Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Igor B. Tomasevic
"... Способность системы компьютерного зрения (системы CVS) оценивать параметры цвета мяса и мясных ..."
 
Vol 1, No 1 (2016) STUDY OF SODIUM, POTASSIUM, AND CALCIUM SALTS INFLUENCE ON PROTEIN STABILITY BY DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY Abstract  PDF (Eng)  similar documents
E. K. Tunieva, I. Dederer
"... позволяет направленно корректировать физико-химические свойства мяса и качество готовой продукции. В статье ..."
 
Vol 1, No 3 (2016) PRINCIPLES OF DETERMINATION OF VALUE IN USE FOR MEAT AND MEAT PRODUCTS BASED ON QUALITY INDICATORS — THE COEFFICIENTS OF CONSUMER PROPERTIES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
N. F. Neburchilova, I. V. Petrunina
"... цен и не повлиял на их структуру. Система ценообразования, сложившаяся в настоящее время в мясной ..."
 
Vol 2, No 4 (2017) COLD CHAIN MANAGEMENT IN MEAT SUPPLY: «OLD» AND NOVEL STRATEGIES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
I. Nastasijevic, B. Lakicevic, Z. Petrovic
"... Мясо это скоропортящийся продукт с коротким сроком годности и,  следовательно, с коротким сроком ..."
 
Vol 1, No 4 (2016) NEW MEAT PRODUCTS WITH IMMUNOMODULATORY EFFECT CREATION METHOD Abstract  PDF (Eng)  similar documents
I. V. Kaltovich, O. V. Dymar
"... , включая вопросы подбора основного и  вспомогательного сырья, особенности разработки рецептур и технологий ..."
 
Vol 1, No 4 (2016) RESEARCHING OF MEAT AND FAT COLOUR AND MARBLING IN BEEF Abstract  PDF (Eng)  similar documents
A. B. Lisitsyn, I. V. Kozyrev
"... В результате исследований цвета мышечной и  жировой тканей и  мраморности на длиннейшей мышце ..."
 
Vol 2, No 2 (2017) FREEZING AS A METHOD OF FOOD PRESERVATION Abstract  PDF (Eng)  similar documents
A. L. Ishevskiy, I. A. Davydov
 
Vol 1, No 2 (2016) INVESTIGATION OF SANITARY-HYGIENIC CHARACTERISTICS OF MULTILAYER POLYMER FILMS USED FOR VACUUM PACKAGING MODIFIED BY NATIVE ANTIMICROBIAL COMPONENTS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
O. B. Fedotova, D. M. Myalenko
"... at te rs , m g/ l | Со д ер ж ан и е бр ом и ру ю щ и хс я ве щ ес тв , м г/ л ..."
 
Vol 2, No 4 (2017) STUDY ON DECREASE OF NITRITE AND NITRATE USAGE IN PROCESSED MEAT WITH ADDITION OF NATURAL SALT AND CARBON MONOXIDE Abstract  PDF (Eng)  similar documents
R. Sakata, S. Takeda, M. Waga
"... счет добавления натуральной желтой соли (YS) и монооксида углерода (СО). После обработки свинины ..."
 
Vol 2, No 4 (2017) PREPARATION OF THE ENZYME SOLUTION FROM THE WHOLE BOVINE ABOMASUM FOR MODIFICATION OF PROPERTIES OF THE COLLAGEN CONTAINING RUMEN Abstract  PDF (Eng)  similar documents
B. A. Bazhenovа, A. М. Danilov
"... научных исследований является комплексное использование как пищевого, так и биотехнологического потенциала ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) STUDY ON THE BIOLOGICAL VALUE OF PROTEINS WITH HYPOTENSIVE PROPERTIES FROM AIR-DRIED BEEF Abstract  PDF (Eng)  similar documents
O. A. Kovaleva, C. M. Zdrabova
"... говядины на степень гидратации и растворимости белков. Рассмотрены процессы гидролиза белковых макромолекул ..."
 
Vol 3, No 2 (2018) THE STUDY OF PROKARYOTIC GENE EXPRESSION Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Mihail Yu. Minaev, Anzhelika A. Makhova
"... уровня экспрессии генов. Интерес к изучению молекулярных механизмов экспрессии генов и ее оценки в ..."
 
Vol 3, No 3 (2018) THE REASONABILITY OF BLUEBERRY CONCENTRATED JUICE APPLICATION IN THE MANUFACTURE OF DRY-CURED PORK Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Oksana A. Kovaleva, Katherine M. Zdrabova
"... , инъецированная посолочной смесью с концентрированным соком из черники, обладает более высокими вкусовыми и ..."
 
Vol 1, No 2 (2016) EFFECT OF SUBCRYOSCOPIC STORAGE TEMPERATURE ON THE QUANTITY OF FROZEN-OUT WATER IN NOR AND DFD BEEF Abstract  PDF (Eng)  similar documents
M. A. Dibirasulaev, G. A. Belozerov, D. M. Dibirasulaev, D. E. Orlovsky
"... Проведена сравнительная оценка экспериментальных и расчетных методов определения количества ..."
 
Vol 2, No 2 (2017) QUALITY INDICATORS OF BEEF FROM YOUNG BULLS OF VARIOUS DAIRY AND BEEF BREEDS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
S. A. Miroshhikov, A. V. Kharlamov, I. V. Markova
"... , сбалансировано по амино- и жирнокислотному составу и соотношению жирных кислот. По показателям экологической ..."
 
Vol 1, No 4 (2016) IDENTIFICATION OF ENTEROTOXIGENIC STAPHYLOCOCCI IN MEAT RAW MATERIALS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
D. S. Bataeva, M. Yu. Minaev, A. A. Makhova
"... . Отработана методика и  предложены ПЦР-подходы идентификации и  скрининга энтеротоксигенных штаммов и  их ..."
 
Vol 4, No 1 (2019) STUDY OF GROUND PORK THAWING DYNAMICS USING MAGNETIC RESONANCE IMAGING Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Vladimir M. Stefanovskiy, Evgeny V. Morozov, Vyacheslav M. Bоuznik
 
Vol 1, No 1 (2016) INFLUENCE OF THERMAL HEATING ON THE FATTY ACID COMPOSITION OF TURKEY MEAT ENRICHED WITH LINSEED OIL Abstract  PDF (Eng)  similar documents
V. V. Gushchin, I. L. Stefanova, Yu. N. Krasyukov, L. V. Shakhnazarova
"... превышает омега-3, что не оптимально для усвоения и нуждается в коррекции. Исследована возможность ..."
 
Vol 1, No 1 (2016) STATISTICAL ANALYSIS OF ENERGY CONSUMPTION DURING THE CUTTING OF FROZEN MEAT BLOCKS USING MULTIPLE EDGE TOOL Abstract  PDF (Eng)  similar documents
A. B. Lisitsyn, V. I. Ivashov, B. R. Kapovsky, O. E. Kozhevnikova
"... производстве для выработки колбасных изделий и другой мясной продукции. Эффективное измельчение замороженного ..."
 
Vol 3, No 1 (2018) THE IMPACT OF THE COOKED SAUSAGE ENRICHED WITH LACTULOSE AND FOOD FIBERS ON THE MORPHOFUNCTIONAL CONDITION OF THE MUCOUS MEMBRANE OF THE LARGE INTESTINE AND MICROBIOTA (MICROBIOCENOSIS) IN RATS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
Leonid S. Kudryashov, Vadim A. Kupriyanov, Ivan T. Scherbakov, Valentina B. Krylova, Tatyana V. Gustova
"... В статье представлены исследования по разработке продуктов лечебного и лечебно-профилактического ..."
 
Vol 2, No 4 (2017) CONCEPTUAL APPROACHES TO THE RAPID DETECTION OF CAMPYLOBACTER SPP. IN MEAT OF SLAUGHTER ANIMALS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
D. S. Bataeva, M. Yu. Minaev, Yu. K. Yushina, O. V. Sokolova, E. V. Zajko
"... анализу баз данных научных публикаций Science Direct (by Scopus) и Web of Science установлено, что ..."
 
Vol 2, No 4 (2017) FORMATION OF THE SCIENTIFIC BASIS OF META-DATA ASSOCIATED WITH ESTIMATES OF «ONCO-» RISKS LINKED TO MEAT PRODUCTS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
N. L. Vostrikova, O. A. Kuznetsova, A. V. Kulikovskii, M. Yu. Minaev
"... , ферментации и других процессов, продлевающих хранение). Однако в глобальном масштабе нет стандартизованного ..."
 
Vol 1, No 1 (2016) ANTE-MORTEM FORMATION OF THE QUALITATIVE CHARACTERISTICS OF ENVIRONMENTALLY FRIENDLY MEAT RAW MATERIAL BY INTENSIFICATION OF THE MECHANISMS OF THE METABOLIC PROCESSES IN GILTS Abstract  PDF (Eng)  similar documents
T. M. Giro, Zh. G. Egorova, V. S. Avdeenko, A. V. Molchanov
"... фактора роста (ИФР-1) и показатели метаболических процессов свинок. Подтверждено, что стимуляция системы ..."
 
Vol 2, No 1 (2017) THE STUDY OF THE INFLUENCE OF MODEL MEAT SYSTEMS ON THE ALLERGIC IMMUNE RESPONSE IN VIVO Abstract  similar documents
A. S. Dydykin, M. Yu. Minaev, G. S. Tolmacheva, A. A. Musatova
"... , полученных с применением ферментного препарата грибной протеазы и микробиологической стартовой культуры ..."
 
Vol 2, No 2 (2017) MEAT PRODUCTIVITY THE QUALITY OF RAW MEAT OF ANIMALS OF KALMYK BREED NEW FACTORY LINES Abstract  PDF (Eng)  similar documents
V. N. Pristupa, A. Y. Kolosov, Y. A. Kolosov, O. N. Orlova, L. S. Dmitrieva, V. I. Eroshenko, L. V. Skripnik, D. V. Torosyan
"... : Пирата 6626, Похвального 8643 и Ожога 6136. Для оценки мясной продуктивности, морфологического состава ..."
 
1 - 48 of 48 Items

Search tips:

  • Search terms are case-insensitive
  • Common words are ignored
  • By default articles containing any term in the query are returned (i.e., OR is implied)
  • Make sure that a word exists in an article by prefixing it with +; e.g., +journal +access scholarly academic
  • Combine multiple words with AND to find articles containing all terms; e.g., education AND research
  • Exclude a word by prefixing it with - or NOT; e.g., online -politics or online NOT politics
  • Search for an exact phrase by putting it in quotes; e.g., "open access publishing". Hint: Quoting Chinese or Japanese words will help you to find exact word matches in mixed-language fields, e.g. "中国".
  • Use parentheses to create more complex queries; e.g., archive ((journal AND conference) NOT theses)